Coolegem.nl |de online PBM shop |


Verse Luchtkappen
Terug naar Overzicht pagina
Luchtkappen voor ventilatorlucht bieden veel voordelen: De gebruiker heeft onbeperkte bewegingsvrijheid terwijl de luchtwegen, ogen en gezicht volledig beschermd zijn. Het gelaat blijft schoon ook bij een vuil werk. Door een lage overdruk ondervindt de gebruiker geen ademhalingsweerstand en het dragen van een correctiebril geeft geen problemen. Het is geen drukkende aansluiting op het gezicht, er zijn geen mechanische of bewegende delen die onderhoud vergen, en een specifieke medische keuring is in vergelijk met onafhankelijke perslucht niet noodzakelijk. Bij gebruik van een luchtkap met ventilatorlucht blijft men afhankelijk van de omgevingslucht, waarbij een hoger zuurstof niveau dan 19% vereist is.

Combinatie mogelijkheden voor luchtkappen en laskappen in combinatie met een Compact Air aanblaas unit (VL) of een persluchtfilterset (PL).
Luchtkap Junior A
Lichtgewicht hoofdkap met een op maat verstelbare hoofdband. Het acetaat vizier is opklapbaar en kan worden voorzien van eenvoudig te verwisselen aftrekvizieren. Toepassing voor vernevelen en verfspuiten.

Luchtkap Junior A Combi
Luchtkap Junior A gecombineerd met een ge´ntegreerde veiligheidshelm.


Luchtkap Junior B
Een luchtkap in een zwaardere uitvoering met een polyurethaan kap en schouderstuk. Het acetaatscherm kan voorzien worden van snel verwisselbare aftrekvizieren. De kap is voorzien van een airflow indicator. Toepassing voor vernevelen en verfspuiten.

Luchtkap Junior B Combi
Luchtkap Junior B gecombineerd met een ge´ntegreerde veiligheidshelm.


Overdrukpak Rinba Air
Luchtpakken zijn geschikt om te werken in besloten ruimten zoals tanks, destillatiekolommen, tankwagens e.d. Vervaardigd van Butyl of Ferranyl. Geschikt voor aansluiting op perslucht, voorzien van een regelkraan, een insteeknippel en geluidsdemper. Kan worden geleverd met aangelaste laarzen in de maat 43(L) of 46(XL).

Van der Grinten Luchtkap AG-PL
Een luchtkap type AG-PL, van zeer hoge kwaliteit. De kap is zo gemaakt dat hij op de schouders rust en dus het hoofd en de nek niet extra belast. Het panorama acetaatvizier is snel verwisselbaar en is voorzien van een airflow indicator. De kap heeft een regelkraan en geluidsdemper welke reduceert tot 70 DbA, en wordt standaard geleverd met een snelkoppeling voor perslucht bevestigd aan een draagriem. Speciaal geschikt voor omstandigheden waar schadelijk stof of gas onder overdruk vrijkomen.

Straalhelm Panorama
Een helm volgens En 271 vervaardigd uit glasvezel polyester. De buitenkant van de helm is rubber gecoat om slijtage door terugslag van grit te reduceren. De glashouder heeft een polyester ruit aan de binnenkant en een glazen spatruit aan de buitenzijde. De helm wordt aangesloten op een perslucht filterset.


Coolegem Veiligheid, Veilig werken voor haar en hem
Dienstenstraat 9, 3161 GN Rhoon-Nederland, Tel: 010-5065333, Fax: 010-5065330, E-mail:info@Coolegem.nl
Postbus 99,, 2170 Merksem-BelgiŰ, Tel: 03-6470845, Fax: 03-6472229, E-mail:info@Coolegem.be
Terug naar Overzicht pagina